Je hebt de asperges klaarliggen, pakt je beste dunschiller erbij en schilt netjes rondom. Vervolgens snijd je het kontje eraf en gaan alle schillen en kontjes de vuilnisbak in. Zonde! Dat asperge ‘afval’ is hartstikke waardevol, maar ook ontzettend lekker. Gooi ze dus niet weg, maar gebruik ze bijvoorbeeld om een aspergesoep van te maken. Zoals deze, heerlijk met ham.
De beste asperges eet je in april. Toch? Nou, dat zit toch anders. Het officiële Nederlandse aspergeseizoen loopt van de tweede donderdag in april tot 24 juni. Zodra het witte goud van de velden komt staat menig asperge liefhebber te trappelen om ze direct te kopen. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat de asperges uit juni niet lekker zijn. Wat ze wél zijn, is goedkoper. Dus wil je wat euro’s in je zak houden? Heb dan geduld, want in juni maak je net zo’n lekkere aspergetaart als in april.
Wil je het allemaal heel klassiek aanpakken, dan combineer je de asperges met zalm. Maar deze roze vis is niet het enige product dat de smaak van asperges laat floreren. Goedkopere ingrediënten zoals bladerdeeg, pasta, aardappeltjes, ei en ham doen het net zo goed. Maak bijvoorbeeld eens een gevulde pasta met asperges of verwerk ze in de saus, een eiersalade met asperges of een asperge plaattaart. Met deze geweldig uitziende aspergetaart zet je sowieso iets smakelijks op tafel. En met MAGGI’s asperge ovenschotel mix kán het gewoon niet mis gaan.
Je kunt asperges natuurlijk in je mandje gooien tijdens het dagelijkse rondje door de supermarkt óf je kiest ervoor rechtstreeks naar de teler af te reizen, de meesten bevinden zich in het zuiden van ons land, in Limburg. Toegegeven, het is even een tripje, maar daar krijg je wel goedkopere asperges én een gezellig uitje voor terug.